Enginyeria i Arquitectura

Recull de Treballs de Recerca realitzats pels estudiants de Batxillerat de la promoció 2021-2023 al Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic en l’àmbit de l’Enginyeria i Arquitectura.

Belayni Moreno, Rayan Noel. La simetria i la proporcionalitat aplicada a l’arquitectura i la natura

La simetria i la proporcionalitat es poden trobar de moltes maneres a la vida quotidiana, ja que la majoria d’objectes habituals presenten, en algun sentit, una d’aquestes característiques, o totes dues. En aquest treball s’ha investigat el disseny de diferents monuments arquitectònics i quina geometria s’ha utilitzat per a la seva construcció. També s’han analitzat exemples de com es pot trobar la simetria i la proporcionalitat en diferents edificis i objectes a partir d’un recull de fotografies fetes i analitzades per l’autor. Tot plegat ha permès explicar el procés de treball que hi ha al darrere d’aquestes obres que, per la sensació d’harmonia i equilibri, encara ara generen estupefacció davant dels ulls de qualsevol persona.

Tutora: Sílvia Junoy

Prats Illana, Èlia. Contrast entre l’antic i el modern – Projecte de disseny d’interiors d’una masia catalana

La masia catalana estàndard, de caràcter rústic, té una arquitectura de tipus funcional, en la qual tot està lligat a les necessitats i carències de l’entorn que, per la seva antiguitat, semblen impossibles de contrastar amb un disseny d’interiors modern. L’objectiu plantejat en aquest treball és estudiar les característiques de la masia catalana i els diferents estils actuals del disseny d’interiors, per tal de confeccionar un projecte d’estil modern que sigui capaç de fusionar-se amb els elements preexistents de la masia. La metodologia utilitzada ha estat la recerca d’informació i l’elaboració d’uns plànols de la distribució dels interiors de la masia a través de l’aplicació “Planner 5D”.

Tutora: Sílvia Junoy

Zaragoza Rius, Roger. Domènech i Montaner i la Passive House: Habitatge durant el S.XXI

Lluís Domènech i Montaner va ser un dels personatges més rellevants i influents del modernisme català, tant per la seva vessant política, com per l’arquitectònica. Tot i això, actualment es coneixen pocs detalls sobre la seva carrera personal i professional. Així doncs, en aquest treball s’ha plantejat realitzar una recerca en profunditat de la vida de Montaner i el modernisme català de finals del S.XIX, per posteriorment arribar a unes conclusions sobre l’estil arquitectònic. Paral·lelament, s’ha estudiat la Passive House, un concepte modern basat en l’estalvi energètic i la sostenibilitat. El projecte final ha consistit a crear una construcció que englobi l’estil arquitectònic de Montaner i els principis de la Passive House, a partir de plànols realitzats amb el programa Autocad i una maqueta del conjunt.

Tutora: Sílvia Junoy

<<<