Art

Recull de Treballs de Recerca realitzats pels estudiants de Batxillerat de la promoció 2017-2019 al Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic en l’àmbit de l’Art.

Spodina, Daria. Audrey Hepburn i l’elegància

Aquest treball té com a objectiu principal aproximar-se al concepte de l’elegància i establir elements per a la seva interpretació a través de la figura de l’actriu Audrey Hepburn, considerada una de les persones més elegants de totes les èpoques. El món de la moda genera moltes expectatives en la nostra societat. Conèixer si un concepte tan clàssic com l’elegància encara és vigent avui i descobrir en quin grau és important són altres objectius secundaris. El treball inclou una entrevista amb la directora de la casa Dior a Barcelona i una enquesta dirigida a un segment de població interessat en aquest àmbit.

Tutor: Mireia Puntí

Vilamala Amblàs, Júlia. Moda: innovació? Tot està fet, tot està per fer

En aquest treball es desgrana el concepte de moda, i es veu tot el procés que els dissenyadors han de seguir per portar a terme cada disseny i cada col·lecció en el timing establert per a les presentacions en societat o desfilades. També es pot veure com d’un rebuig animal, com és la pell, es pot arribar a aconseguir un producte de luxe molt apreciat en la societat en què vivim. Darrere d’aquest sector tan frivolitzat hi ha una gran indústria, un sector que està en permanent investigació, tant de colors i tonalitats com de materials, i un màrqueting d’avantguarda amb les millors estratègies per tal de fer que el consumidor final acabi desitjant cada peça d’una col·lecció. Com a part pràctica, s’ha realitzat una col·lecció de bosses de mà seguint un estil de línia minimalista a través dels passos descrits a la part teòrica. Algunes d’aquestes bosses s’han pogut confeccionar utilitzant la pell com a material principal de la col·lecció. 

Tutor: Sílvia Junoy

<<<