Art i Disseny

Recull de Treballs de Recerca realitzats pels estudiants de Batxillerat de la promoció 2018-2020 al Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic en l’àmbit de l’Art i el Disseny.

Riera Freixenet, Berta. Crida a les Festes. Disseny d’un cartell publicitari per a la Festa Major de Vic.

Darrere de cada objecte que ens envolta hi ha intervingut el dissenyador amb la feina de planificar i determinar la seva aparença i funció. Un bon disseny ha de donar resposta a la funcionalitat i al mateix temps ha de captivar per la seva bellesa. Tenint en compte aquestes dues característiques fonamentals, s’ha elaborat un cartell gràfic per a la Festa Major de Vic del proper any 2020. L’objectiu principal és aconseguir que el cartell tingui una bona capacitat comunicativa i pugui participar en el concurs que l’Ajuntament de la ciutat proposa cada any. Per a l’elaboració del cartell s’ha realitzat una recerca prèvia per tal de tenir coneixement dels cartells que s’han imprès i publicat durant més de cent anys a la ciutat de Vic amb motiu de la Festa Major i poder tenir coneixement dels diferents factors que han determinat la seva aparença i evolució. Una altra línia de treball ha estat relacionada amb la recerca d’informació al voltant del disseny gràfic i el cartellisme.

Tutora: Mireia Puntí

Vicente Comorera, Clàudia. Els colors de Marimurtra. Macrofotografia botànica artística.

L’objectiu principal del treball és elaborar cartes cromàtiques que permetin explicar el color del Jardí Botànic Marimurtra de Blanes. Una part important de la recerca ha consistit a fotografiar i classificar la flora d’aquest jardí, per a la qual cosa s’ha fet servir una càmera fotogràfica i programes d’edició i d’identificació de colors a través de codificacions específiques: HSL, RGB i CMYK. El punt de singularitat d’aquest treball és la manera com es manipulen i s’utilitzen els resultats obtinguts. S’analitzen i es valoren cromàticament els pètals de les flors del jardí a partir de la macrofotografia botànica i se’n determinen les tonalitats predominants amb la confecció de cartes cromàtiques.

Tutora: Mireia Puntí

<<<